Там, където иновативната перспектива на ZINCOMETAL се среща с научноизследователска и развойна дейност, се появяват нови, модерни решения за подобряване на пътната безопасност.

ZINCOMETAL отдавна е първата и единствена гръцка компания, която проектира, произвежда и предлага на пазара сертифицирани пасивни безопасни осветителни колони, предлагащи на шофьорите и пътниците допълнителна безопасност в случай на удар с колони.

Последователна в стратегията си за разработване на иновативни продукти, които допринасят за безопасна пътна среда, както по магистрали, така и в градовете, компанията предлага на пазара осветителни колони за пасивна безопасност тип Ne за всички скорости на автомобили от 100, 70 и 50 км/ч, определени в EN12767 Европейски стандарт. Стоманените пасивни осветителни колони Zincometal са сертифицирани по CE от независим одобрен европейски сертифициращ орган и са успешно тествани по време на физически краш тестове на специални тестови писти.

Те поставят нов стандарт за пътна безопасност, тъй като, от която и страна да ги удари превозно средство при отклонение от пътя, те ще поемат удара и вибрациите и ще се счупят, предпазвайки пътниците и самото превозно средство.

Те са много ефективни при удари с висока скорост и се препоръчват за магистрали с ограничение на скоростта от 100 км/ч, както и за магистрали с двойна лента. Всъщност те постигат много по-добри резултати по отношение на нивото на тежест на удара от колоните тип LE или He, като по този начин осигуряват по-добро ниво на безопасност на пътниците в резултат на намалените ускорения при удара (щракнете тук за повече информация).

В действителност, в контекста на философията на Zincometal за устойчиво развитие, осветителните колони за пасивна безопасност се изработват от рециклирани материали.

Отговаряйки на нуждите на пазара, ние се опитваме да допринесем за по-безопасно бъдеще за гръцките пътища, като предлагаме на пазара нашите иновативни продукти и предоставяме правилните инструменти, винаги в светлината на иновациите.