ZINCOMETAL SA е първата и единствена гръцка компания, която успешно е завършила краш тестовете – вижте съответните видеоклипове – и единствената, която може да произвежда и доставя своите продукти в големи пътни инфраструктурни проекти на вътрешния и външния пазар.
 
Компанията проектира и произвежда системи за задържане на превозни средства (VRS) от 2001 г. насам, допринасяйки за някои от основните гръцко-европейски магистрали като магистрала Egnatia, PATHE и др.

Според проучвания автомобилните катастрофи са една от трите най-важни причини за преждевременна смърт. Междувременно Световната банка съобщава, че европейските аварии струват до 1-3% от БВП на всяка държава. Следователно необходимостта от системи за пътна безопасност на магистралите, като пътни мантинели, е необходима и тяхното присъствие е доказано, че е животоспасяващо.

Гамата от пътни парапети на ZINCOMETAL, задоволява голямо разнообразие от приложения, идеални за всякакви пазарни нужди:

  • Едностранни мантинели
  • Двустранни мантинели
  • Мостови парапетиa

 
Чрез проектирането на нашите нови пътни парапети съгласно EN 1317 ние постигнахме:

  • Съвместимост на съществуващите системи с новите пътни мантинели
  • Незабавна наличност на компоненти (замени) в случай на поддръжка / ремонт.

 
Важно е да споменем, че всички предпазни парапети на ZINCOMETAL имат производителност ниво А, отличаващи се със стойности, които осигуряват по-голяма безопасност за пътниците в превозното средство и CE сертификат от Европейски нотифициран орган.